Velkommen til Beste-Ledbar.no → Representerer du en nettbutikk? Ta kontakt for samarbeid 😊

Verdens kraftigste ledbar → Faktasjekk

Flere nettsteder hevder å ha identifisert verdens kraftigste ledbar. I denne faktasjekken utprøver vi påstanden gjennom å vurdere de kraftigste ledbarene opp mot den påstått «verdens kraftigste ledbar»: Siberia Outlaw 32.

En kraftig ledbar kan redusere risiko ved mørkekjøring, men selvom lysstyrken til fjernlys er en sentral faktor for mange i juli 2024, kan denne myten føre til at flere velger feil ledbar. LED-barer er en løsning som gir ekstra belysning på veien, men dette må ikke gå uten kompromiss med sikkerheten i trafikken.

Se også LED-barometeret: Test viser beste ledbar.

I denne artikkelen presenterer vi i LED-barometeret noen kjente myter rundt spesifikasjoner til ledbar for å gi deg bedre forutsetning til å velge beste ledbar til bil.

Bakgrunn til vurdering av faktasjekken

Det er helt innafor å prioritere lysstyrke ved valg av ledbar til bil, men husk at det finnes misvisende informasjon på nettet, spesielt rundt tolkningen av tekniske spesifikasjoner og påstander i kommentarfelt på sosiale medier.

Beste-ledbar.no gir deg veiledning for netthandel av ledbar til bil, båt og andre LED-produkter.

  1. Vi samler informasjon om ledbar, oppdaterer tilbud, priser og kampanjer i LED-barometeret fra nettbutikker i Norge som selger disse produktene.
  2. Du kan gi din omtale på produkter du har testet, og det med høyest score havner øverst i rangeringen som best i test.
  3. De beste ledbarene til bil kommer frem i testen på vår forside og selges av nettbutikker som oppfyller nødvendige krav for kvalitet.

Om du ønsker å se forbedringer i vårt innhold kan du gi oss en tilbakemelding eller noen stjerner nederst i artikkelen.

Dersom du har testet en ledbar og har blitt klok på lysstyrke eller hvordan andre spesifikasjoner møter forventningene, kan du enten anbefale eller advare andre basert på din opplevelse. Bruk søkefeltet og finn produktet for å gi det din ærlige vurdering.

Lenker på siden fører deg til nettbutikker som selger produktene. Selvom siden vår hovedsaklig er til for å gjøre det enkelt å finne og sammenligne ledbarer i Norge, gjør disse annonselenkene at siden vår kan vedvare og bli enda bedre. Nå er riktig nok ikke alle lenker vi viser kommersielle, men ment som anbefalinger.

Innledningsvis: Før vi vurderer påstanden om hva som er verdens kraftigste ledbar er det en sentral myte vi først slå hull på, nemlig om lysstyrke i det hele tatt er den viktigste ledbar-spesifikasjonen.

Er lysstyrke den viktigste faktoren ved valg av ledbar til bil?

Flere kilder hevder at lysstyrke er den viktigste faktoren ved valg av ledbar. Vi trenger ikke å gå lengre enn til forbrukeromtalene i vårt eget LED-barometer for å avkrefte denne myten.

Påstand: “Lysstyrke er den viktigste faktoren ved valg av ledbar til bil.”
Hevdet av: En rekke blogger, nyhetsartikler, kommentarfelt og sosiale medier.

Vår vurdering av påstanden: Falsk. Internett florerer av påstanden om at lysstyrke er den viktigste faktoren ved ledbar til bil. Dette kunne ikke vært lengre fra sannheten, da informasjonen motstrider forbrukervurderinger for ledbar til bil, som gir oss et helt annet bilde av hva bilentusiaster og eksperter faktisk vurderer ved valg av ledbar.

Konklusjon: Falsk. Lysstyrke er ikke den viktigste faktoren ved valg av ledbar. Det er heller ikke mulig å vurdere en så omfattende produktkategori basert på èn spesifikasjon. LED-barometeret den 16.10.2023.

Vår anbefaling: Dersom du er på utkikk etter en god LED-bar, anbefaler vi at du sjekker ut denne forbrukertesten. Her finner du en samling av de 30 beste LED-barene til bil og båt, vurdert av forbrukere som har mer enn bare lysstyrke som grunnlag for sin vurdering, som; Hvor enkel de er å montere eller bruke? Energieffektivitet, holdbarhet, lyslengde, lysradius og pris-kvalitetsforhold. Ved å ta i betraktning alle aspektene, gir testen deg et helhetlig bilde som kan hjelpe deg med å finne en god ledbar som passer din bil, og som har tilstrekkelig lysstyrke.

Siberia Outlaw 32″ Rett 82cm - Verdens kraftigste LED-bar? 2024

Siberia Outlaw 32" er en svært kraftig ledbar designet for maksimal ytelse. Med en blendende lysstyrke på 14 270 lumen og en rekkevidde på hele 1466 meter ved 1 lux, gir dette lyset uovertruffen belysning. Dessverre er det så kraftig at det ikke er E-godkjent for veitrafikk. Konstruert med en robust aluminiumsramme og en nesten uknuselig polykarbonatlins, er lyset både støv- og vanntett etter IP76/69K standarden. Monteringsmulighetene er fleksible, takket være både tradisjonelle endeben og bakmonterte, breddejusterbare underbein. Siberia Outlaw er ikke verdens kraftigste ledbar, men allikevel svært kraftig. En mindre 22" modell er også tilgjengelig for de som søker en mer kompakt løsning.
kr 4619
Vis beste pris
Dagens beste pris: jf79.net

LED-barer er en fellesbetegnelse for fjernlys, langlys, parklys og andre lyskilder basert på LED-teknologi til bil, båt og arbeidsområder 🥳

Faktasjekk: Er verdens kraftigste ledbar Siberia Outlaw 32?

En rekke kilder hevder å ha identifisert verdens kraftigste ledbar til bil, noe som har fått oss til å klø oss i hodet og sette spørsmålstegn ved denne påstanden. Her er vår vurdering av verdens kraftigste ledbar.

Påstand: «Siberia Outlaw 32 er verdens kraftigste LED-bar, med 1 lux på hele 1446 meter».
Hevdet av: Autohifi, Bilradiospesialisten, Bilpleiekongen og Garasjetid.

Vår vurdering: Etter grundig undersøkelse av spesifikasjoner og uavhengige tester, har vi ikke funnet bevis for at Siberia Outlaw 32 utmerker seg som verdens kraftigste LED-bar.

Konklusjon: Falsk. Andre LED-barer på markedet har bedre spesifikasjoner både på lysstyrke, lyslengde og lysradius, og påstanden kan derfor ikke verifiseres. LED-barometeret den 16.10.2023.

Vår anbefaling: Dersom du er på utkikk etter en kraftig ledbar, kan Strands Siberia 32″ og Strands Siberia Outlaw 22 være gode alternativer, men husk at ingen av disse ledbarene er E-godkjent i Norge, så disse bør du ikke bruke på trafikkert vei. Bruksområder for disse er skog- og fjellområder der behovet for et så sterkt lys er tilstede, og ikke kan skape fare for møtende trafikk.

Sammenligningstabell med noen kraftige ledbarer

For å gjøre det enklere for deg å finne verdens kraftigste LED-bar, deler vi sammenligningstabellen fra faktasjekken. Tabellen gir deg en rask oversikt over de viktigste spesifikasjonene som lysstyrke, spenning, størrelse og rekkevidde. Dette gir deg muligheten til raskt å sammenligne ulike modeller og finne det beste kjøpet for deg.

Tabellen gir deg årsaken til at myten om verdens kraftigste ledbar er Strands Siberia 32″ ble faktasjekket av oss. For å gjøre dette veldig enkelt har vi tatt utgangspunkt i ledbarer fra Strands Siberia. Du får også sammenligne noen verdens kraftigste ledbarer opp mot Siberia Outlaw 32 LED-baren.

Om høyest mulig Lumen er målet ditt kan du kombinere tre Lumen Cyclops 9, slik tabellen viser, og fortsatt være E-godkjent. Besøk Ekstralys.no for å se denne løsningen.

LED-barLysstyrke (Lm)WattStørrelseRekkevidde
Strands Siberia Outlaw 32″14270 Lumen143w82 cm446m
Strands Siberia DRC 50″18900 Lumen480w128 cm573m
Strands Siberia Outlaw UDX 22″22900 Lumen400w56 cm470m
Lumen Cyclops99325 Lumen72w22 cm413m
Lumen Cyclops9 trippel fjernlyspakke27972 Lumen72w22 cm413m
Spesifikasjoner enkelt forklartMåler den totale mengden synlig lys som en lyskilde produserer, angitt i lumen.Angir effektforbruket eller energiutgangen til et elektrisk apparat, i dette tilfellet LED-baren.Indikerer de fysiske dimensjonene til LED-baren, målt i centimeter.Angir hvor langt lyset fra LED-baren kan belyse en overflate, vanligvis målt i meter ved en viss lumenstyrke, ofte ved 1 lux.

Vi håper at disse punktene gir deg en bedre forståelse av mangfoldet blant sterke ledbarer og hva du kan forvente ved et eventuelt kjøp.

Hva er «en kraftig ledbar»?

En «kraftig» LED-bar kan defineres basert på flere kriterier som arbeider i samspill:

  • Høy lysstyrke (Lm): En kraftig LED-bar vil ha en høy lumenverdi, noe som betyr at den produserer mye lys. Jo høyere lumenverdien, desto kraftigere er baren i form av lysutbytte.
  • Høy effekt (Watt): Watt-tallet gir en indikasjon på energiforbruket, og i mange tilfeller, jo høyere watt-tallet, desto kraftigere potensielt lysutbytte. Men effektivitet er også viktig; noen LED-barer gir mer lys per watt.
  • God rekkevidde (m): Kraftige LED-barer har også god rekkevidde, ofte målt i meter ved 1 lux. Dette betyr at lyset kan belyse objekter på lang avstand.
  • Optimal størrelse (cm): Selv om størrelse ikke alltid er direkte korrelert med kraft, vil en større LED-bar ofte være i stand til å huse flere LED-enheter eller reflektorer, som kan forbedre både lysstyrke og rekkevidde.

En LED-bar som scorer høyt på alle disse punktene kan betraktes som en «kraftig» enhet i de fleste sammenhenger, uten at en enkelt spesifikasjon kan tilsi at vi snakker om «verdens kraftigste». Det er som sagt kombinasjonen av spesifikasjonene, målt i et bestemt scenario som skiller produktene fra hverandre.

Vi faktasjekker «det mest populære» valget for bilentusiaster

En annen gjenganger blant sosiale medier og kommentarfelt hevder ubegrunnet at Lazer Linear 12 Elite er det mest populære valget for grillmonterte LED-lys. Vi har undersøkt aktuelle kommentarfelt, forbrukertester og selvom Lazer Linear 12 blir nevnt flere steder, er det ingen som kan påstå at dette er det mest populære valget eller folkefavoritten.

Påstand: Lazer Linear 12 Elite LED er det mest populære valget for grillmonterte LED-lys.
Hevdet av: Biltipset.

Vår vurdering: Selv etter gjennomgang av ulike forum og nettbutikk-kommentarer, finner vi ingen klare indikasjoner på at Lazer Linear 12 Elite LED er en ubestridt favoritt.

Konklusjon: Delvis falsk. Populæriteten av LED-barer er subjektiv og varierer mellom ulike bilmodeller og brukerpreferanser. Lazer Linear 12 Elite LED er derfor ikke nødvendigvis «folkets favoritt». For å finne ut hvilken ledbar som er best kan du ta en titt på LED-barometeret. Denne testen av beste ledbar er basert på forbrukeres erfaringer. Lazer 12 Elite dukker riktig nok opp blant de beste ledbarene, men vi mener fortsatt det ikke danner grunnlag for å si at den er mest populær, da dette ville krevd at salgstall fra alle nettbutikker var tilgjengelig, noe som i utgangspunktet ikke gir deg en helhetlig indikator å basere ditt valg på.

Merker som selger gode E-godkjente LED-barer til bil

Her er noen gode merker som er verdt å undersøke når det kommer til ledbar, fjernlys, nærlys, parklys og off-road LED. Vi har gjort vårt beste til å kategorisere disse populære ledbar-merkene for å gjøre det enkelt for folk å finne frem til det de er ute etter.

Ofte stilte spørsmål og svar om verdens kraftigste ledbar

Her er 9 ofte stilte spørsmål og svar om verdens kraftigste ledbar som kan hjelpe deg til å ta en god vurdering før et eventuelt kjøp. Noen av spørsmålene er her fordi det ikke er dekket i artikkelen, mens noen er her fordi de ofte blir stilt. Vi håper svarene gir deg den informasjonen du leter etter. Lurer du på montering av ledbar kan du trykke her.

Ta gjerne kontakt om du har flere spørsmål.

Verdens kraftigste ledbar er Strands Siberia Outlaw UDX 22″. Med hele 22900 Lumen, 400w, 56cm størrelse og rekkevidde på 470m pr lux, er dette den kraftigste enkelt ledbaren for bil pr 2023.

Dette kom frem i faktasjekken vi gjorde for å avkrefte myten om at Strands Sibeia Outlaw 32″ var verdens kraftigste ledbar.

Billigste LED-bar finnes på siden vår som viser alle de beste black week tilbud. Dette er nemlig fordi denne siden sporer de største tilbudene for nettbutikker som selger ledbar året rundt. Hvis du vil gjøre en oppgradering på bilen, men holde deg under et rimelig budsjett kan du finne gode tilbud her.

Beste LED-bar finner du gjennom å besøke forsiden vår, også kjent som LED-barometeret. Denne siden viser en forbrukergenerert rangering over de beste ledbarene til bil i markedet. Er du ute etter ekstralys, fjernlys eller ledbar av noe slag, er dette siden som viser deg de beste alternativene ifølge forbruker.

De kraftigste ledbarene har lysstyrke som er for kraftig for å få E-godkjenning i Norge. Imidlertid brukes disse ledbarene gjerne i skog og på fjell, i vanskelige kjøreforhold, der risikobildet tillater det. Ved bruk av slike ledbarer er det svært viktig å ikke blende møtende trafikk. Dette kan skape ulykker og danne grunnlag for både beslag av kjøretøy, førerkort, og gi solide bøter.

«Ikke E-godkjent» betyr at LED-baren ikke har gjennomgått eller bestått de spesifikke godkjenningskravene for bruk på offentlige veier innen EU. Dette kan være på grunn av for høy lysstyrke eller strålemønster som ikke er i samsvar med veitrafikkloven.

En rammeløs linse gir en mer sømløs og effektiv lysstråle. Denne designen minimerer også risikoen for at snø, is, eller skitt samler seg på linsen, noe som kan redusere lysstyrken over tid.

Rekkevidden målt i meter ved 1 lux indikerer hvor langt lysstrålen fra LED-baren kan belyse et objekt med en lysintensitet på minst én lux. Dette er en standard måling for å sammenligne effektiviteten og rekkevidden av forskjellige LED-barer.

Watt-tallet gir en indikasjon på hvor mye elektrisk kraft LED-baren bruker, men det er ikke alltid en direkte korrelasjon til lysstyrken, målt i lumen. Effektiviteten av LED-teknologien og designet av baren kan føre til at en LED-bar med lavere watt-tall produserer like mye eller mer lys enn en med høyere watt-tall.

For å finne beste ledbar ifølge forbrukere og bilentusiaster, kan du besøke forsiden vår. Vi anbefaler også at du leser informasjonen under topplisten for å bli informert om de ulike faktorene du bør ta hensyn til ved valg og kjøp av ledbar.

Annonselenke: Få tilbud på Interiørlys til bil, LED-bar, fjernlys og monteringsutstyr til kjøretøyet ditt hos Valostore.no

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere LED-barometeret!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 7

Bli førstemann til å vurdere LED-bar-testen

Vi setter stor pris på ditt engasjement

Legg igjen din kommentar

LED-Barometeret
Logo